Fietsen is een geweldige manier om actief te blijven en te genieten van de buitenlucht. Of je nu fietst voor je plezier, om te trainen of als transportmiddel, het is belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. Fietshandschoenen zijn een essentieel onderdeel van deze uitrusting. Ze bieden bescherming tegen wrijving, verminderen de druk op je handen en bieden extra grip op het stuur. Maar met zoveel verschillende soorten handschoenen op de markt kan het kiezen van de juiste lastig zijn. Daarom bespreken we drie tips die je helpen om de juiste handschoenen te kiezen. Kijk hier alvast voor wat inspiratie:  https://fietshandschoenenspecialist.nl/

Tip 1: Kies de juiste maat

Fietshandschoenen moeten goed passen om effectief te zijn. Als de handschoenen te groot zijn, kunnen ze gaan schuiven en je grip op het stuur verminderen. Als je handschoenen te klein zijn, kunnen ze gaan knellen en oncomfortabel zijn. Meet daarom de omtrek van je handpalm en kies de juiste maat. Vaak is er een maattabel beschikbaar van de fabrikant waarbij je op deze manier precies kan zien welke maat bij jou past.

Tip 2: Kies het juiste materiaal

Fietshandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materiaal waaronder leer, synthetische stoffen en mesh. Leer is duurzaam en biedt goede grip maar kan duur zijn en minder ademend vermogen hebben. Synthetische stoffen zijn lichtgewicht, ademend en vaak ook nog eens goedkoper. Echter bieden ze mogelijk minder grip. Mesh is lichtgewicht en ademend en biedt ook meer bescherming. Kies het materiaal dat het beste past bij je behoeften en omstandigheden.

Tip 3: Kies de juiste stijl

Fietshandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen waaronder vingerloos, volledige vinger en winterhandschoenen. Vingerloze wielren handschoentjes zijn geschikt voor warme omstandigheden en bieden meer bewegingsvrijheid voor je vingers, terwijl volledige vingerhandschoenen meer bescherming bieden en geschikt zijn voor koudere omstandigheden. Winterhandschoenen zijn gevoerd en isoleren je handen tegen de kou. Kies dus de stijl die past bij de omstandigheden waarin je fietst.