Wil jij binnenkort starten met het maken van je eigen cocktails? Dan zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je rekening mee dient te houden. Zo snap je vast wel dat je de juiste ingrediënten dient te gebruiken. Verse ingrediënten zijn dan ook een must voor het maken van de lekkerste cocktails. gebruik bovendien likeur van een hoge kwaliteit en voeg ook zoetjes en zuurtjes toe aan je cocktails. Als je de juiste ingrediënten gebruikt in combinatie met de juiste technieken heb je bijna de perfecte cocktail gemaakt. Je hoeft je cocktails alleen nog maar te schenken in de juiste cocktail glazen. Het juiste glas is immers zeer belangrijk.

Verschillende vormen glazen voor elke cocktail

Elke cocktail dient te worden geserveerd in glas met de juiste afmetingen. Er zijn dan ook verschillende soorten glazen die speciaal zijn ontworpen voor specifieke cocktails. Zo wordt een martini traditioneel geserveerd in een v-vormig glas. Aan de andere kant wordt een  margarita geserveerd in een schaalvormig glas met een zoutrand. Een whiskey sour wordt weer geserveerd in een klein en stevig glas. Heb je een Tom Collins gemaakt? Dan dien je deze te serveren in een lang en slank glas met een kleine opening aan de bovenkant. De verschillende afmetingen van de glazen hebben invloed op de manier waarop je de cocktail ervaart.

Elk glas heeft zijn unieke eigenschappen

De verschillende afmetingen en vormen van cocktail glazen hebben invloed op de smaaksensatie van de cocktail. Veel cocktailglazen hebben dan ook unieke eigenschappen die bijdragen aan de drink ervaring. Zo maakt bijvoorbeeld de dunne rand van een wijnglas het eenvoudiger om te nippen en te genieten van de subtiele smaken van bijvoorbeeld een mimosa. Aan de andere kant heeft een zware bodem van een old fashioned glas weer de eigenschap om de smaken van bijvoorbeeld een bourbon-cocktail perfect te concentreren. Het is dus belangrijk om verschillende cocktail glazen in huis te hebben. Voor inspiratie zou je eens een website voor glazen kunnen bezoeken.