Schwalbe maakt banden voor alles van mountainbikes en racefietsen tot scooters en rolstoelen. Schwalbe gebruikt een reeks verschillende koffers en compounds die verschillende niveaus van bescherming en grip bieden, van zware, zachte downhill-banden tot lichtgewicht, soepele, snel rollende banden voor gravel bikes. selectie van loopvlak patronen, verbindingen en karkassen. Schwalbe heeft ook een grote stap gezet op het gebied van duurzaamheid, met een deel schwalbe banden en loopvlak gemaakt van hernieuwbare en gerecyclede materialen, waardoor aanzienlijk wordt bespaard op hulpbronnen en energie.

Redenen om banden te vervangen

Soms wil jij perfect goede banden vervangen als ze niet rijden zoals jij wilt. Voordat jij dat doet zoek jij eerst Informatie over verschillende soorten fietsbanden en verschillende merken op. Dit is een gangbare praktijk voor offroad-rijders die een bepaald type rit nodig hebben voor de uitdagingen van een bepaald parcours. Zo gebruikt een downhill een andere band dan een cross country rijder. Evenzo, als je zware, duurzame banden en binnenbanden op een racefiets hebt en je wilt gelijke tred houden met een paar snelle vrienden, dan is een gemakkelijke manier om je fiets sneller te laten klimmen, bochten maken en accelereren met minder moeite, te upgraden naar lichtere banden die zijn ontworpen voor sneller rijden.

Verschil binnenbanden en tubeless banden

De meeste fietsen hebben tegenwoordig banden met binnenbanden. De binnenband is gemaakt van rubber, heeft een ventiel voor het oppompen en heeft precies de juiste maat en vorm om in de band te passen. Mocht jij vervolgens een lekke band krijgen, dan kan jij eenvoudig de band verwijderen en de binnenband vervangen of repareren om het probleem op te lossen. De nieuwste technologie is te vinden in tubeless banden, die nu beschikbaar zijn op bepaalde mountainbikes en binnenkort ook op weg modellen. Deze banden zijn qua ontwerp vergelijkbaar met autobanden omdat er geen binnenband in zit.

Het voordeel van tubeless banden is de mogelijkheid om met een lagere spanning te werken met zeer weinig risico op lekke banden, zelfs op extreem terrein.