Heb je ooit de verschrikkelijke diagnose gekregen dat je kanker hebt? Voor mij was het en aardverschuiving die mijn leven voorgoed veranderde. Tijdens de behandeling, die bestond uit chemotherapie en bestraling, begon ik mijn mooie bos met haar te verliezen. Het kwam met hele plukken tegelijk uit mijn hoofd. Verschrikkelijk.

Mijn conditie verslechterde, ik voelde mij onzeker en steeds minder vrouwelijk. Op dat moment nam ik de beslissing om een pruik te dragen. Ik moest kiezen tussen een synthetische pruik of een pruik van echt haar. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en het werd de laatste optie, een pruik dat gemaakt was van echt 100% mensenhaar. Want dit zag er natuurlijk uit, het viel heel goed en je kon het helemaal stylen. 

Toen mijn pruik eenmaal arriveerde was ik verbaasd over hoe het eruit zag. Een echte match met mijn oude haar. Het droeg werkelijk waar echt bij aan mijn zelfvertrouwen. Met mijn nieuwe pruik op kon ik mezelf weer in de spiegel aankijken.

Het dragen van een pruik van echt haar heeft me geholpen om door deze moeilijke tijd heen te komen. Het zorgde voor een gevoel van meer vrouwelijkheid en zelfverzekerdheid. Het liet me inzien dat het mogelijk is om jezelf terug te vinden na zo’n heftige periode. 

Ik hoop dat dit verhaal anderen kan inspireren die op hetzelfde pad zijn gekomen om zich gesterk te voelen. Het dragen van een haarwerk kan voor velen een oplossing bieden.

Het dragen van een pruik van echt haar kan iemand helpen om hun dentiteit weer terug te vinden. Haarverlies kan echt een angstaanjagende ervaring zijn, maar pruiken of haarwerken bieden een praktische oplossing voor mensen die zich weer  zelfverzekerd willen voelen. Door het gebruik van pruiken van echt haar, kan men de uitdagingen van haarverlies met waardigheid en stijl overwinnen. 

 

https://inkxhaarwerken.nl/pruik-echt-haar/