Cappuccino’s zijn een van de meest herkenbare koffie dranken, waarvan de meeste mensen denken dat ze moeilijk te maken zijn. Maar met de juiste tips kun je een perfecte cappuccino maken! Om het plaatje helemaal af te maken is het extra leuk om je cappuccino’s in echte Cappuccino Glazen te serveren. Dit maakt jouw cappuccino helemaal af.

Tip 1: Kies de juiste koffieboon en het juiste glas.

Kies voor een koffieboon met een volle, rijke smaak. Espresso-koffiebonen zijn beter dan gemalen koffie omdat het een sterkere smaak heeft. Espresso-koffiebonen zijn ook zachter en meer geconcentreerd, wat betekent dat je minder koffie hoeft te gebruiken. Kies voor een koffieboon met een volle, donkere smaak. Er bestaan allerlei verschillende soorten cappuccino glazen, een voorbeeld van een praktisch koffieglas zijn de dubbelwandige koffieglazen. De dubbele wand van het glas zorgt ervoor dat je het glas vast kan houden zonder dat dit zeer doet aan je hand, daarnaast blijft je koffie ook langer op de goede temperatuur.

Tip 2: Maal je koffiebonen.

Een goed gemalen koffieboon is essentieel voor een perfecte cappuccino. Je koffiebonen moeten fijn genoeg zijn om een goed resultaat te krijgen. Maal de bonen niet te fijn, want dat zorgt voor een bittere smaak. Kies voor een middelmatige maalstroom en maal je koffiebonen kort voor je ze gaat gebruiken. Je kunt de bonen op verschillende manieren malen. Er bestaan bijvoorbeeld diverse keukenapparaten die gemakkelijk jouw koffiebonen kunnen malen. Je kunt zelf bepalen wat voor apparaat jouw voorkeur heeft als het gaat om het malen van koffiebonen.

Tip 3: Bereid je cappuccino op de juiste manier.

De manier waarop je je cappuccino bereidt, bepaalt of hij perfect zal zijn of niet. Begin met het verwarmen van de melk. Verwarm de melk tot deze licht schuimt, maar niet kookt. Gebruik vervolgens een espresso-apparaat of een moka-ketel om de koffie te maken. Gebruik ongeveer een eetlepel koffie en een espresso-portie van ongeveer 30ml. Wanneer je klaar bent, voeg je een laagje melkschuim toe. Roer het mengsel voorzichtig met een lepel om een egale consistentie te krijgen. Als je deze tips volgt, zou je moeten kunnen genieten van een perfect gebrouwen cappuccino. Kies de juiste koffieboon, maal de bonen goed, en bereid de cappuccino op de juiste manier.