Het knippen van krullend haar kan soms best lastig zijn. Doordat het haar gekruld is, zie je vaak niet goed tot waar je moet knippen. Dit kan ervoor zorgen dat het geen rechte lijn is een niet mooi in elkaar overloopt. Om dit te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Een krullenkapper is gespecialiseerd in het knippen en verven van mensen die krullend haar hebben. Het is dus een beter idee om naar zo een kapper te gaan dan een reguliere kapper. Krullenkappers weten alles over krullen. Ben jij een kapper of moet je je haar weer laten knippen? Lees dit artikel dan verder.

In welke staat het haar knippen?

Veel mensen denken dat je krullend haar eerst moet stijlen of nat moet maken voor je het gaat knippen. Toch is dit niet helemaal waar. Eigenlijk, ligt het aan hoe veel je ervan af gaat knippen. Wil je alleen de puntjes afknippen? Dan is het best een goed idee om dit op nat haar te doen. op deze manier kan je de lengte goed zien en is het haar niet pluizig, waardoor je het makkelijker kan knippen. Ga je voor een compleet nieuw kapsel? Doe dit dan op droog haar. Zo weet je hoe het haar zal vallen in natuurlijke staat, bij nat haar niet.

Welk model past het beste bij krullend haar?

Een rechte lijn kan er bij krullend haar gek uitzien. Het zal vanaf andere perspectieven nooit helemaal recht zijn. Wat je dan het beste kunt doen is het haar in laagjes knippen. Je kunt dit zo diep mogelijk doen als de klant wil. Het kan namelijk zo zijn dat ze geen laagjes willen. Toch zul je de voorste plukken wat korter moeten knippen dan de rest, want als je het haar naar voren trekt, zal het niet mooi vallen. Om te voorkomen dat de voorste plukken er langer uitzien dan de achterste plukken, moet je die een stukje korter knippen. Zo zal het haar er van voor, maar ook van achter goed uitzien.