Er zijn een aantal belangrijke manieren die ervoor zorgen dat jij de beste prijs krijgt bij jouw auto verkoop. Heb je alle documenten bijvoorbeeld nog en is de auto met gemak door de APK gekomen? Houd rekening met al deze factoren bij het onderhandelproces zodat jij de beste prijs krijgt. In dit artikel geven we een aantal tips die er hopelijk voor zorgen dat jij de beste prijs krijgt.

Doe goed onderzoek

Een van de eerste stappen die je moet zetten is het doen van onderzoek van de waarde van je auto. Het belangrijkste voor de verkoop van je auto is dat je weet wat je huidige waarde is van jouw voertuig. Er zijn een aantal online tools op bijvoorbeeld de website van de ANWB die jou hiermee kunnen helpen. Deze prijs geeft je een indicatie van het bedrag wat je eventueel voor je auto kan vragen. Daarnaast is het belangrijk om de prijzen van soortgelijke auto’s en auto opkopers te vergelijken. Wordt je auto op een andere site voor het dubbele verkocht? Dan is het verstandig om de prijs van je auto te verhogen. Elke verkoop valt en staat met goed onderzoek en oriëntatie.

Onderhandelen is key

Nadat je weet voor hoeveel je auto ongeveer verkocht moet worden is een tweede belangrijke stap het onderhandelen. In elke situatie is het mogelijk om te onderhandelen over een prijs. Zorg wel dat je realistisch bent in de prijs die jij op het oog hebt. Je gaat geen miljoen euro vragen voor een Ford K. Het belangrijkste is om een deal te sluiten waar zowel jij als de verkopen of opkoper tevreden mee is. Nog een kleine tip: neem in je ideale prijs alle factoren mee die de waarde van je auto bepalen. Hierbij moet je denken aan bouwjaar, kilometerstand en de huidige staat van de auto. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.